Square Enix en FuRyu vragen patenten aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Square Enix en FuRyu vragen patenten aan

Bedrijven vragen vaak een patent om een bepaald merk of begrip te beschermen vanwege copyright. Zo ook Square Enix. Het bedrijf vraagt namelijk een Europees patent aan voor “HD-2D” en “HD2D”. Naast Square Enix vraagt het Japanse FuRyu een handelsmerk voor “Heroland” van de RPG Work x Work aan voor de Europese en Amerikaanse markten. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid dat de RPG van het bedrijf ook naar het westen komt.

De termen “HD-2D” en “HD2D” ontstonden voor het eerst tijdens een Nintendo Direct over de game Octopath Traveler. Die laatste is gemaakt in een stijl met zowel 2D- als 3D-graphics. Om het alleenrecht te krijgen over deze termen vraagt Square Enix nu een patent voor dit handelsmerk aan. Het bedrijf kan alleen een patent aanvragen voor de term. Want rechters vinden dat je van een hele tekenstijl geen handelsmerk kunt maken. Check zeker de review van Kevin voor meer informatie over de bovenstaande game.

Naast Square Enix vraagt ontwikkelaar en uitgever FuRyu een Amerikaans en Europees patent aan voor “Heroland”. Deze term is de naam van het pretpark “Hero-sama Land” uit de RPG Work x Work van het bedrijf. Dat het bedrijf deze naam als handelsmerk registreert betekent mogelijk dat de rpg Work x Work onder andere ook bij ons in Europa verschijnt. Ik zeg “kan”, want er kwam nog geen officiële bevestiging van de ontwikkelaar en uitgever. Momenteel verscheen de Japanse RPG exclusief in Japan voor de Nintendo Switch en op 28 februari verschijnt deze verder nog voor de PlayStation 4.