Square Enix brengt scala aan Final Fantasy-games naar Switch

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Square Enix brengt scala aan Final Fantasy-games naar Switch

Naast verschillende nieuwe games, heeft Nintendo tijdens de Nintendo Direct-presentatie aangekondigd dat er ook veel remasters naar de Switch komen. Zo kondigde ze samen met Square Enix aan dat er een heel scala aan Final Fantasy-titels naar de console komen in het komende jaar.

Recent kondigde Square Enix al aan dat Final Fantasy Crystal Chronicles en Final Fantasy 15 Pocket Edition naar de Nintendo Switch komen. Nu zijn daar ook een hele reeks aan andere klassiekers aan toegevoegd. Zo komen Final Fantasy 7, Final Fantasy 9, Final Fantasy 10
10-2  en Final Fantasy 12 in 2019 naar de console.

Daarnaast heeft Square Enix ook nog twee nieuwe Final Fantasy-games aangekondigd tijdens de presentatie: World of Final Fantasy Maxima en Chocobo’s Mystery Dungeon. Deze zullen respectievelijk op 6 november en op een nog onbekende datum deze winter verschijnen. World of Final Fantasy Maxima zal daarnaast ook naar de PlayStation 4 en Xbox One komen.

Naast het Final Fantasy-spektakel kondigde Nintendo ook nog verschillende andere dingen aan. Zo komt er een nieuwe Animal Crossing-game naar de Switch, net als een nieuwe Luigi’s Mansion-titel. Ook kun je vanaf vandaag Cities: Skylines downloaden voor de Switch.