Squad Building Challenges en FUT Champions onthuld voor FIFA 17

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Squad Building Challenges en FUT Champions onthuld voor FIFA 17

FIFA kent al jarenlang een razend populaire modus: FIFA Ultimate Team, of kort gezegd “FUT”. In de modus bouwen spelers een team bestaande uit een groot scala aan spelers, waarbij rekening gehouden moet worden met de chemie tussen spelers. Vorig jaar maakte de modus kennis met de Draft, waarin schooltijden werden herleefd en je voor elke positie moest kiezen uit vijf spelers. In FIFA 17 wordt FUT uitgebreid met Squad Building Challenges en FUT Champions.

Met de Squad Building Challenges wordt er een nieuwe manier geïntroduceerd om aan rewards te komen. Deze challenges komen op drie niveau’s: Basic, Advanced en League specifiek. Spelers moeten een team bouwen dat aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet een team bijvoorbeeld een bepaald aantal verschillende nationaliteiten hebben en een bepaalde hoeveelheid chemie. Als dit gelukt is, kan het team worden ingewisseld voor rewards. De challenges zullen door het seizoen heen worden aangepast en bijgewerkt.

FUT Champions biedt de mogelijkheid om wekelijks te strijden voor rewards. Doordeweeks kunnen spelers zich kwalificeren voor de Weekend League waarin uiteindelijk de mooie rewards te winnen zijn en waarmee je je in de kijker kan spelen op de ranglijsten.

FIFA 17 is op 29 september verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360. Pixel Vault is ook aanwezig op de gamescom  en we gaan ongetwijfeld aan de slag met het nieuwste deel in de FIFA-serie. Daarover lees je later zeker meer, dus houd Pixel Vault goed in de gaten.