Spotify in de nabije toekomst niet beschikbaar op de Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Spotify in de nabije toekomst niet beschikbaar op de Xbox One

Tijdens de afgelopen E3 kondigde Microsoft aan dat er met de zomerupdate een mogelijkheid komt tot het beluisteren van achtergrondmuziek op de Xbox One. Fans hadden de hoop hierbij gebruik te kunnen maken van Spotify om de achtergrondmuziek af te kunnen spelen op de console van Microsoft. Spotify maakte gisteren via een Twitterbericht al snel een voorlopig einde aan die hoop.

Als antwoord op de vraag van Twitteraar @PalmyGamingHD, of Spotify beschikbaar gaat zijn voor de Xbox One, reageerde @SpotifyCares als volgt;

Op het moment focussen wij ons op onze exclusieve deal met PlayStation, over andere consoles kunnen wij geen mededelingen doen.

Dit viel op Twitter niet in goede aarde, vele reacties stroomden binnen van mensen die claimen hun abonnement bij Spotify hierdoor te beëindigen. Spotify sloot begin vorig jaar een exclusief contract af met PlayStation, waaruit de PlayStation Music applicatie voortkwam op de PlayStation 4. Of Spotify op de Xbox One in de toekomst helemaal is uitgesloten is op dit moment nog niet definitief. Echter lijkt het er op dat de dienst in de nabije toekomst niet op de Xbox One zal verschijnen.