Spongebob krijgt oorsprongsverhaal

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Spongebob krijgt oorsprongsverhaal

Onze favoriete spons die leeft in een ananas diep in de zee krijgt een eigen oorsprongsverhaal. Dit maakte Paramount Animation bekend. Er wordt momenteel gewerkt aan een verhaal rondom de beginavonturen van Spongebob Squarepants. De film wordt in 2020 verwacht. 

Niemand had verwacht dat een tekenfilm over een spons na al die jaren nog populair zou zijn. Toch heeft Paramount Animation nog alle vertrouwen in Spongebob Squarepants. De baas van de studio, Mireilla Soira, onthulde namelijk dat de volgende film in de franchise de allereerste avonturen van Spongebob gaan vertellen. It’s A Wonderful Sponge haalt daarmee inspiratie uit de klassieker It’s A Wonderful Life. De film laat zien hoe de kleine spons de rest van Bikini Bottom leert kennen tijdens een zomerkamp. Op Camp Cora gaan we dus zien hoe Spongebob, Patrick en Octo elkaar eigenlijk hebben ontmoet.

De derde film in deze franchise wordt voor het eerst niet meer geanimeerd door de Zuid-Koreaanse studio Rough Draft Korea. De Canadese studio Mikros Image neemt het stokje over en gaat daardoor hun eerste digitale animatiefilm maken. De film wordt verwacht in juli 2020.