Splinter Cell: Blacklist en Rayman: Legends tonen tegenvallende resultaten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Splinter Cell: Blacklist en Rayman: Legends tonen tegenvallende resultaten

Chief Financial Officer Alain Martinez van Ubisoft meldde vandaag in een gesprek met investeerders dat Splinter Cell: Blacklist en Rayman Legends tegenvielen in de verkoop. Ubisoft verwachtte dat beide games meer omzet zouden genereren, maar de resultaten bleven uit, aldus Martinez.

“Zoals gemeld hebben we een lager aantal verkochte eenheden dan we verwachtten toen we onze doelen stelden”, meldde Martinez. “Met name games als Splinter Cell: Blacklist en Rayman: Legends maar ook andere games hebben slecht gepresteerd”. Gister werd ook al bekend gemaakt dat twee andere games van Ubisoft, Watch_Dogs en The Crew, uitgesteld zijn en dit behoorlijke financiële gevolgen zal hebben voor het bedrijf.

Ubisoft wijt de tegenvallende verkoopcijfers aan de overgang in console generaties. Door het uitkomen van de PlayStation 4 en Xbox One zouden consumenten minder snel geld uitgeven aan het kopen van games voor de huidige generatie consoles, aldus de uitgever. Eerder dit jaar stelde Ubisoft echter nog dat Rayman Legends een zogenaamd “system seller” zou zijn voor de Nintendo Wii U, zelfs na de release van de game op andere platformen.