Splash Damage maakt samenwerking Wargaming bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Splash Damage maakt samenwerking Wargaming bekend

De Britse studio Splash Damage kondigde gisteren aan nauw te gaan samenwerken met ontwikkelaar Wargaming. Wargaming kennen we natuurlijk van het online free-to-play oorlogsspel World of Tanks. Splash Damage heeft ook multiplayer content ontwikkeld voor onder andere Doom 3 en Batman: Arkham Origins.

Splash Damage begon als klein mod team in het first-person shooter genre, maar brak in 2003 door met Wolfenstein: Enemy Territory. Hierna volgde nog multiplayer content voor Doom 3 waarna zij in 2011 de shooter Brink uitbrachten. Ook al kreeg Brink gematigde reviews, Splash Damage kreeg hierdoor meer naamsbekendheid en mochten zij werken aan de multiplayer van Batman: Arkham Origins en zelfs Gears of War 4. In 2015 brachten ze met de free-to-play online shooter Dirty Bomb hun eerste ip.

Wargaming vond zijn oorsprong in het turn-based strategie genre met de Massive Assault serie. In 2010 stapten zij over naar het MMO genre en brachten zij het immens populaire World of Tanks. Twee jaar later volgde World of Warplanes en weer twee jaar later was met World of Warships in 2015 de trilogie compleet.

Samen zullen zij waarschijnlijk werken aan nieuwe uitbreidingen binnen het Wargaming portfolio. Of er ook een nieuwe ip uit deze samenwerking komt is nog niet bekend. Splash Damage maakt zich alvast op voor extra werk. Zij postten tegelijk met het nieuws over de samenwerking ook een hele lijst met nieuwe vacatures op hun website.