Spirituele opvolger van Castlevania geteased?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Spirituele opvolger van Castlevania geteased?

Op PAX Prime in Amerika had Keiji Inafune een speciale panel waar Mighty No. 9 werd getoond. Mensen die geld hadden gedoneerd via de Kickstarter mochten de bèta spelen, maar kregen ook een mysterieuze flyer met daarop aanwijzingen voor wellicht een spirituele opvolger van Castlevania.

De flyer in kwestie bevat uitleg, afbeeldingen van oude CRT TV’s met daarop een 2-D game in een gotische stijl en de aankondiging dat we veel bloed kunnen verwachten. Er is op dit moment niks duidelijk, maar met wat gepuzzel vallen de stukjes behoorlijk goed in elkaar. De term “turn your world upside down” is op de screenshots na waarschijnlijk de grootste hint; het is waarschijnlijk een verwijzing naar het geheime, dubbele kasteel van Dracula in Symphony of the Night wat ondersteboven stond.

kickstartvania

Koji Igarashi, de geestelijke vader van alle Castlevania’s sinds Symphony of the Night, is sinds maart vertrokken bij Konami en heeft inmiddels zijn eigen studio opgericht. De reden waarom hij vertrok was omdat hij niet meer bij Konami aan de bak kwam en omdat hij was geïnspireerd door het succes van Inafune’s Mighty No. 9. Sinds zijn vertrek zijn fans in de ban van Igarashi’s aankomend project, want verwacht wordt dat hij net als Inafune een spirituele opvolger maakt op de serie waardoor hij bekend is geworden.

Castlevania is een van de langstlopende series in gaming en velen dragen de serie een warm hart toe. Met de switch van gameplay van side-scrolling naar een 2-D open-world zoals die in Metroid te vinden was, boekte de serie z’n grootste successen. Hoogtepunten waren Symphony of the Night, Dawn of Sorrow en Circle of the Moon.