Spiritueel opvolger Battlefront 3 komt naar Steam

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Spiritueel opvolger Battlefront 3 komt naar Steam

Frontwire Studios, het team dat werkt aan een spiritueel opvolger van het geannuleerde Star Wars: Battlefront 3, zegt dat het een deal heeft gesloten met Valve voor het uitgeven van de game. Dit ondanks dat Disney en Electronic Arts geen toestemming hebben gegeven voor het maken van de game.

De game, Galaxy in Turmoil, zal gratis lanceren op Steam. Dat geeft Tony Romanelli, hoofd van studio Frontwire Studios, aan in een bericht op de website van de studio. Tegenover Polygon geeft Romanelli aan dat het met twee verschillende advocatenkantoren heeft gesproken over het risico verbonden aan het project. Volgens deze kantoren zou het project echter onder het Fair Use-beleid vallen zoals in de Amerikaanse wet staat omschreven.

Dit is volgens het hoofd van de studio te danken aan het feit dat er geen geld is opgehaald voor de productie en ook geen geld aan de game zal worden verdiend. Hierdoor zou het kunnen worden geclassificeerd als parodie, zo legt Ramonelli uit tegenover Polygon. Ook het team dat aan de game werkt, bestaande uit zo’n vijftig personen, werkt vrijwillig.

Ramonelli begrijpt dat er op ieder moment een ‘cease and desist’-brief kan komen, maar daar zou Valve niet bang voor zijn:

Mensen hebben recent hun zorgen geuit, dat ze verwachten dat er binnenkort een ‘cease and desist’-brief zal komen van Disney. Ik zal eerlijk zijn: ik heb zelf ook van tijd tot tijd diezelfde zorgen. Echter lijken die zorgen bij Valve te ontbreken. Met de keuze om Galaxy in Turmoil te publiceren helpt Valve ons in het groeien en verstevigen van het Galaxy in Turmoil-project en de community in het algemeen.

Wanneer Galaxy in Turmoil beschikbaar zal zijn, weet Ramonelli nu nog niet, maar een open bèta zou binnen zes tot negen maanden moeten verschijnen.