SpiritSphere is vanaf 24 januari verkrijgbaar op Steam

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
SpiritSphere is vanaf 24 januari verkrijgbaar op Steam

Martino Wullems, beter bekend onder de naam EendHoorn Games, brengt op 24 januari SpiritSphere uit op Steam. Het is een lokale multiplayer arcade-game voor 2 tot 4 spelers, geïnspireerd door klassiekers als The Legend of Zelda en Windjammers. Wat je van de aankomende titel kunt verwachten, is goed te zien in de vandaag verschenen trailer.

Vooral op grafisch gebied blijkt dat de Zelda-franchise een bron van inspiratie is geweest. De 8-bit graphics en het NES-kleurenpalet doen sterk denken aan de eerste delen van de populaire serie, al houdt de vergelijking daarna ook wel op. Gameplay-technisch gezien draait het namelijk om snelle, arcade-gerichte actie waarbij het doel is om jouw sphere langs je tegenstander te krijgen en te scoren. Het spel bevat 7 verschillende personages, met elk hun eigen sterke en zwakke punten. Daarnaast beschikt de game over 8 verschillende arena’s, diverse gamemodes, krankzinnige power-ups en zijn er 11 verschillende spheres die elk een ander effect op de gameplay zullen hebben.

Wullems heeft de game, met uitzondering van de muziek, die afkomstig is van Gas1312, volledig in zijn eentje ontwikkeld. SpiritSphere zal in de eerste week van de release met korting op Steam verschijnen, waardoor de prijs dan €4,79 zal zijn. Na de eerste week wordt de prijs naar boven bijgesteld naar €7,99.