Spencer: ‘Microsoft E3-conferentie beste content sinds tijden’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Spencer: ‘Microsoft E3-conferentie beste content sinds tijden’

Phil Spencer heeft gezegd dat we veel goed nieuws van Microsoft kunnen verwachten op hun conferentie tijdens de aankomende E3 in juni. Hij beloofde de “beste line-up van content in een lange tijd”.

Phil Spencer zit niet stil: gisteren werd aangekondigd dat hij het nieuwe hoofd van Xbox zal zijn en vandaag kondigt hij aan dat we op het E3 van 2014 veel uit de Microsoft-hoek kunnen verwachten. Hij toonde veel respect voor de concurrent Sony, maar vertelde dat hij genoeg vertrouwen heeft dat ze de race uiteindelijk zullen winnen.

“We zitten nog maar vroeg in de console-race. Sony heeft een geweldige start en console-gaming doet het heel erg goed. Een half jaar geleden vroeg iedereen zich af of er een einde was gekomen aan console-gaming, maar hoe de industrie er nu voor staat geeft weer dat mooie tijden eraan komen en dat goede games bepalen wat de goede systemen zijn.”

Onder de term “goede games” telde meneer Spencer ook Shenmue 3, weergevend dat hij bewust is van de jarenlange verzoeken van fans. In juni moet blijken of hij gelijk krijgt: dan is de E3 en hij heeft beloofd dat we veel nieuwe aankondigingen te horen zullen krijgen. Over zijn nieuwe rol bij Xbox vertelde dat hij de nadruk wil leggen op games. Die krijgen wederom de hoogste prioriteit.

“Dankzij mij zal de focus opnieuw op games komen te liggen: gaming op het beste platform dat beschikbaar is. Het is niet dat we dat ooit hebben verwaarloosd, maar ik zal ervoor zorgen dat het de hoogste prioriteit zal krijgen. Xbox moet de gaming-richting op en mijn nieuwe functie zorgt ervoor dat we precies dat kunnen doen.”