Spelersaantal Call of Duty: Black Ops 4 Blackout bekend

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Spelersaantal Call of Duty: Black Ops 4 Blackout bekend

Battle royale is misschien wel de grootste hit op het gebied van games van de afgelopen jaren. Games als Fortnite en PUBG scoren zo goed dat ook bestaande franchises graag een graantje meepikken. Zo heeft ook Call of Duty: Black Ops 4 een battle royale-modus genaamd Blackout. Ontwikkelaar Treyarch maakt vandaag bekend hoeveel spelers er aan een potje mee kunnen doen.

In Call of Duty: Black Ops 4 Blackout nemen tachtig spelers het in battle royale-stijl tegen elkaar op. Treyarch geeft aan bij interne test al geëxperimenteerd te hebben met grotere spelersaantallen, maar vooralsnog kwaliteit verkiezen boven kwantiteit. Tijdens de aankomende open bèta kunnen we in ieder geval met tachtig spelers aan de slag, maar de ontwikkelaar sluit niet uit dit aantal nog te verhogen tijdens of na de officiële release.

Met aantallen van tachtig spelers kunnen er aan Blackout twintig mensen minder meedoen dan aan potjes Fortnite of PUBG. De battle royale-modus wint het echter op aantallen van Battlefield V’s modus Firestorm. Aan deze modus kunnen namelijk 64 spelers tegelijkertijd meedoen.

De bèta voor Call of Duty: Black Ops 4 begint op 10 september voor de PlayStation 4. Pc- en Xbox One-bezitters kunnen op 14 september met de bèta aan de slag. De officiële release van de game is op 12 oktober.