Speler maakt eerste contact met aliens in Elite Dangerous

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Speler maakt eerste contact met aliens in Elite Dangerous

Elite Dangerous mag dan ondertussen al wel twee jaar uit zijn, maar de game lijkt nog steeds verrassingen te kunnen bieden aan spelers. Dit blijkt uit een video die een speler op YouTube plaatste waarin deze als eerste speler, of in ieder geval de eerste speler met beelden ervan, contact heeft met aliens. Het vijandelijke ras staat bekend als de Thargoids.

Elite Dangerous is een ruimte simulatie-game waarbij spelers een ruimteschip kunnen besturen. De wereld is gebaseerd op de Melkweg en volledig open, net als de gameplay. Zo kunnen spelers in hun eigen tempo het immense heelal verkennen. De titel is ondertussen alweer twee jaar uit op pc en net iets meer dan een jaar op de Xbox One, maar nog steeds ontdekken spelers nieuwe dingen binnen het universum.

Dat gold ook voor de speler DP Sayre, die als eerste speler beelden heeft vastgelegd van een ontmoeting met het buitenaardse ras Thargoids. De beelden zijn in bovenstaande video te bekijken en zullen bij menig speler voor kippenvel zorgen dankzij de griezelige ondertoon ervan. Via een post op Twitter liet ontwikkelaar Frontier Developments weten dat het om authentieke beelden gaat.

Deze beelden hebben ervoor gezorgd dat de hele community van Elite Dangerous in rep en roer is. Meerdere spelers geven aan contact te hebben gehad en op Reddit is er zelfs een lijst verschenen met locaties waar dit contact heeft plaatsgevonden, mocht je zelf de ontmoeting aan willen gaan.