‘Speelbare teaser ‘P.T.’ blijkt nieuwe Silent Hill’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Speelbare teaser ‘P.T.’ blijkt nieuwe Silent Hill’

Het was een vage bedoening, maar de speelbare teaser ‘P.T.’ die iedereen met een PlayStation 4 via PSN kan binnenhengelen blijkt een nieuwe Silent Hill-game. Een willekeurige streamer op Twitch lukte het om als eerste de teaser uit te spelen en werd verrast door de bevestiging dat het gaat om een nieuwe Silent Hill met een aantal beroemdheden aan het roer.

Zo blijken Hideo Kojima en Guillermo del Toro de game te regisseren en wordt de hoofdrol gespeeld door Norman Reedus, bekend van de Amerikaanse televisieserie The Walking Dead. Het is niet de eerste keer dat Kojima iets te maken heeft met een bijzonder reveal; Metal Gear Solid V: The Phantom Pain werd ook met een onduidelijke teaser voor het eerst gepresenteerd.

Op het moment van schrijven is het nog niet helemaal duidelijk of dit allemaal wel klopt. De informatie die ons toekomt komt louter vanuit de teaser. Het is even wachten op het officiële persbericht. Ook valt er in een ander persbericht te lezen dat Sony Computer Entertainment de game zal uitgeven, wat zou betekenen dat hij exclusief verschijnt voor de PS4. Een mogelijkheid is dat het alleen gaat om deze teaser en de nieuwe Silent Hill toch multiplatform wordt. Zoals eerder gezegd: vermoedelijk zeer binnenkort een officiële bevestiging.

Klik hier om de desbetreffende stream te zien (1:16:25).