Speel nu drie uur lang gratis Watch Dogs 2

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Speel nu drie uur lang gratis Watch Dogs 2

Ubisoft heeft een gratis demo van Watch Dogs 2 aangekondigd. Hiermee krijg je drie uur lang toegang tot de complete game, hoewel er geen achievements gehaald kunnen worden. De demo is sinds gisteren al beschikbaar op de PlayStation 4. Xbox One-gebruikers moeten tot 24 januari op hun beurt wachten.

In de demo heb je toegang tot zowel inhoud van de singleplayer campagne als de verschillende multiplayer-modi. Dit betekent dus dat je het hoofdverhaal kunt spelen, of de verschillende nevenmissies. Of je kunt je een poging wagen tot de online modi Hacking Invasion, Bounty Hunter, of de co-op. Voor de online modi moet je eerst wel beschikken over PlayStation Plus of Xbox Live Gold.

Als je uiteindelijk toch besluit de game te kopen dankzij de demo, kun je je data overdragen. Zo behoudt je de gemaakte voortgang in het verhaal. Omdat je voor het spelen van de demo de volle 25-28GB van de game moet downloaden, hoef je niet te wachten om aan de complete versie te beginnen. Hierdoor kun je gewoon meteen en gemakkelijk doorspelen.

Op de Xbox One krijg je de achievements die je normaal tijdens het spelen zou hebben gehaald nadat je de complete game koopt. Over de PlayStation 4 is hierover niets bekendgemaakt. Ook is het mogelijk om in de demo al premium content te kopen. Wanneer je drie uur gametijd verlopen zijn, kun je hier natuurlijk alleen verder gebruik van maken wanneer je de volledige versie van de game koopt.

De demo van Watch Dogs 2 is momenteel te downloaden via de PlayStation Store. Vanaf 24 januari zal het ook beschikbaar zijn op de Xbox One. Of Ubisoft plannen heeft om de demo ook op pc vrij te geven, is niet duidelijk.