Speel dit weekend de PlayStation 4-bèta voor Gwent

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Speel dit weekend de PlayStation 4-bèta voor Gwent

Aankomend weekend is Gwent: The Witcher Card Game voor het eerst te spelen op de PlayStation 4. Ontwikkelaar CD Projekt Red laat weten dat de bèta dit weekend beschikbaar is.

Eerder vandaag liet de Poolse ontwikkelaar al weten dat de hele The Witcher-serie al 25 miljoen keer over de toonbank was gegaan. Later kondigde men ook aan dat het kaartspel uit The Witcher 3: Wild Hunt vanaf aankomend weekend te spelen is op de PlayStation 4. Het gaat hierbij wel om een bèta van de game. In de tweede helft van 2017 moet de game namelijk pas definitief uitkomen.

De bèta draait vanaf vrijdag 31 maart 19.00 uur tot maandag 3 april om 08.00 uur. In deze tijd is het mogelijk om je eigen deck te creëren, de tutorial te doorlopen en deel te nemen aan online potjes. Het doel van de bèta is vooral om te testen hoe de game werkt op de PlayStation 4. Of beter gezegd, hoe de game draait op heel veel PlayStations tegelijkertijd.

Verder geeft de ontwikkelaar aan dat de bèta voor iedereen met drie gigabyte ruimte en met internettoegang beschikbaar is. Je hebt dus geen PlayStation Plus nodig. Enige kanttekening aan de bèta is dat je de gemaakte progressie niet mee kan nemen in de daadwerkelijke game. Zodra de bèta is afgelopen, worden de accounts verwijderd. Dit in tegenstelling tot de bèta op de pc, waarbij je de progressie meeneemt naar de definitieve game.

Gwent: The Witcher Card Game verschijnt dus in het tweede halfjaar van 2017. Aankomend weekend draait een bèta voor de PlayStation 4. Ga jij hem spelen? Laat het ons weten in de comments.