Speel aankomende zomer de Fallout 4-VR op E3

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Speel aankomende zomer de Fallout 4-VR op E3

Al een poos weten we dat Bethesda aan het werken is aan een virtual reality-versie van Fallout 4. We hebben erover gehoord en we hebben het gezien, maar we hebben het nog niet zelf uit kunnen proberen. Op E3 2017 krijgen bezoekers eindelijk de kans om precies dit te doen: zelf de Commonwealth induiken.

Volgens Todd Howard zou de Fallout 4 in VR “het meest indrukwekkende zijn dat je ooit in je leven hebt gezien.” Het ziet er volgens de directeur erg realistisch uit en is naar eigen zeggen “het gekste dat je ooit gezien hebt.” Nu dat E3 open is voor het publiek, kunnen fans van de reeks zelf testen of dit de waarheid is. Nu moeten we alleen nog hopen dat het niet té misselijkmakend is. Zo heeft vicepresident Pete Hines bijvoorbeeld al aangegeven dat hij de game niet kan spelen in VR.

Voor de fans die thuis blijven is het dus nog even wachten. Hoewel volgens Bethesda de VR-versie van Fallout 4 dit jaar voor de HTC Vive uitkomt, is een specifieke datum nog onbekend. Daarnaast weten we ook nog niet of de game speelbaar zal zijn met de PlayStation VR of de Oculus Rift.

Bekijk hieronder de volledige interview hierover tussen Pete Hines en Hip Hop Gamer.