Special Edition OmniBus bevat een echte bus

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Special Edition OmniBus bevat een echte bus

Voor de mensen die een standaard game niet genoeg vinden, zijn er diverse Collector’s Editions te vinden met de meest uiteenlopende voorwerpen erin. Beeldjes, art books en zelfs een koelkast hebben we al langs zien komen, maar Devolver Digital moet met OmniBus gedacht hebben dat het nog wel een stapje absurder kan.

De game OmniBus is vorig jaar via KickStarter tot leven gewekt en komt op 26 mei uit voor de pc. Het is een bizarre ‘physics game’ waar je in retro style met een bus allemaal net zo bizarre trucjes doet, zoals je in bovenstaande trailer kunt zien. Nu zijn we dit soort absurde games wel gewend van Devolver Digital, denk bijvoorbeeld aan Hotline Miami, maar de uitgever dacht dat het allemaal nog wel een stapje gekker kon en toen hebben ze een Special Edition van de game op de markt gebracht die slechts 7500 dollar kost.

Het zijn een paar maandsalarissen, maar dan heb je naast de game en soundtrack ook een heuse bus. Er gaat maar één Special Edition in de verkoop dus je verzekert jezelf wel van een uniek verzamelobject. Het enige nadeel is dat je de bus zelf moet komen ophalen in de Verenigde Staten op een nog niet bekende locatie. Het kost wat geld en moeite, maar dan heb je ook wat.