Speciaal eerbetoon aan Ajacied Nouri in Fifa 18

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Speciaal eerbetoon aan Ajacied Nouri in Fifa 18

Abdelhak Nouri zal vanwege ernstige hersenschade waarschijnlijk nooit meer een pot voetbal spelen. Toch maakt hij officieel nog steeds deel uit van de selectie van Ajax en dat is ook in Fifa 18 het geval. De tragedie rondom de voormalige middenvelder is Electronic Arts echter niet ontgaan. Met een speciale spelerskaart eren ze de Ajacied.

In tegenstelling tot in Pro Evolution Soccer 2018, maakt Nouri in Fifa 18 nog gewoon deel uit van de Ajax-selectie. Wel is het zo dat hij in eerste instantie als reserve-speler deel uit maakt van de selectie. Als eerbetoon bevat de spelerskaart van Nouri geen simpele pasfoto, maar een grote foto waarop de hij applaudisserend te zien is. In PES 2018 is de Ajacied geen onderdeel van de Ajax-selectie, maar is hij wel te vinden op de transfermarkt.

De twintigjarige Nouri verloor tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen op 8 juli plotseling zijn bewustzijn. Nadat hij per traumahelikopter werd afgevoerd, bleek hij een hartritmestoornis te hebben. Hierdoor hebben zijn hersenen te weinig zuurstof gekregen, waardoor hij ernstige en blijvende hersenschade opliep. Al snel werd duidelijk dat hij hierdoor nooit meer zou kunnen voetballen.