Spark keert terug in de laatste update van Pokémon Go

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Spark keert terug in de laatste update van Pokémon Go

Na het fiasco van het Pokémon Go Fest gaat het leven in Pokémon Go gewoon weer verder. Zo heeft Niantic weer een update uitgebracht en er een blogpost over geschreven. De grootste verandering in de patch is het opnieuw toevoegen van Spark. De ontwikkelaar had de trainer voor Team Instinct eerder onder hevig protest uit de game verwijderd.

Naast de terugkeer van Spark focust Niantic zich met deze update vooral op een aantal bugs en problemen die zich tijdens het spelen voort deden. Een probleem dat deze patch moet verhelpen, is dat de game vastloopt wanneer spelers te snel te veel potions gebruiken. Daarnaast zou de app nu ook niet meet vastlopen nadat alle zes Pokémon bewusteloos raken tijdens een Raid Battle.

Ook verbetert de update een “motivation decay bug” waar Pokémon met minder dan 3000 CP last van zouden hebben. Als laatste verblijdt de patch ook spelers met een iPhone 6. Waar de game er voorheen soms voor zorgde dat iPhone 6 apparaten crashten, moet dat voortaan niet meer gebeuren.

Terwijl Niantic zich bezighoudt met het verbeteren van de game, klagen bezoekers van het catastrofale Pokémon Go Fest de ontwikkelaar aan. Hoewel Niantic het geld van de tickets teruggegeven heeft, willen sommigen ook dat de gemaakte reiskosten vergoed worden. Dit omdat zij grote afstanden af hebben gelegd om het evenement bij te wonen. Of de spelers de gemaakte kosten werkelijk terugkrijgen, moet nog blijken.