Spanningen lopen op tussen streamer en ontwikkelaar

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Spanningen lopen op tussen streamer en ontwikkelaar

League of Legends is al jaren beroemd en berucht. Beroemd als de eerste succesvolle, alleenstaande MOBA en berucht voor zijn spelers, die toxisch en gemeen kunnen zijn. Ontwikkelaars proberen met alle macht om dit slechte speelgedrag tegen te gaan in de hoop om een fijnere speelervaring te creëren, maar wanneer een beroemde streamer zijn werk maakt van deze gedragingen, kan de spanning hoog oplopen.

Afgelopen weekend ontstond er een verhitte discussie op het Discord-kanaal van Riot tussen spelers en ontwikkelaar Aaron Rutledge. Het voorval ging over de slechte speelgedragingen van sommige spelers binnen League of Legends (LoL) en in het bijzonder de bekende streamer: Tyler1.

Tyler1 staat bekend als een troll-streamer. Zijn brand was het trollen van andere spelers tijdens het streamen. Hierdoor krijgt hij als streamer veel bekijks. Dit gedrag uit hij bij het streamen van bijvoorbeeld LoL. Zo maakt hij opzettelijk ruzie met teamgenoten of trollt hij zijn team. Tenminste, dat was zo. Naar verluid is Tyler1 een nieuw pad ingeslagen en is hij niet meer uit op het verzuren van andere spelers hun leven.

Aaron Rutledge gelooft hier echter niks van en is er van overtuigd dat dit een nieuwe grap is. Via het Discord-kanaal uit hij zijn ongenoegen. Zo claimt hij dat Tyler1 meer dan $100.000 heeft verdiend aan het vernietigen van een game. Hierna gaat de ontwikkelaar nog een stapje verder en valt hij Tyler1 persoonlijk aan. Rutledge beschuldigt de streamer van overmatig cocaïne- en steroïdegebruik en noemt hem een terrorist voor games.

Tyler1 reageert echter gematigd op de situatie en vindt het jammer dat mensen vast blijven klampen aan zijn oude gebruiken. Of de streamer daadwerkelijk een ander pad in is geslagen, moet nog blijken, maar Aaron Rutledge is in ieder geval niet meer werkzaam bij Riot.