South Park: The Fractured but Whole is goud gegaan

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
South Park: The Fractured but Whole is goud gegaan

South Park: The Fractured but Whole had eigenlijk in december 2016 al in de winkel moet liggen. De game werd toen uitgesteld naar 31 maart 2017, maar ook die datum werd niet gehaald. Fans die bang waren dat de nieuwe South Park-game ook de huidige deadline van 17 oktober 2017 niet zou halen, kunnen nu opgelucht adem halen. De game is goud gegaan, wat betekent dat de ontwikkeling is afgerond.

Om te vieren dat de ontwikkeling van South Park: The Fractured but Whole is afgerond, plaatste Ubisoft een speciale Gold Trailer online. In deze trailer wordt Kanye West naar goed South Park-gebruik weer eens onverbiddelijk belachelijk gemaakt. Zo wordt hij weer afgebeeld als homoseksuele vis en gaat hij op queeste om zijn moeder in de hemel te krijgen. Dit in verwijzing naar de in 2016 door West uitgebracht game Only One, die ook draait om de hemelgang van Wests moeder.

South Park: The Fractured but Whole is het vervolg op het in 2014 verschenen South Park: The Stick of Truth. Waar The Stick of Truth de klassieke fantasy-setting op de hak nam, gaat The Fractured but Whole met het superheldengenre aan de haal. In The Fractured but Whole krijg je opnieuw de controle over The New Kid. Naast het kiezen van één van de twaalf classes, kun je ditmaal ook het gender en de huidskleur van je personage aanpassen.