South Park: Stick of Truth vijf miljoen keer verkocht

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
South Park: Stick of Truth vijf miljoen keer verkocht

South Park: The Stick of Truth heeft goede zaken gedaan voor Ubisoft. De game is nu meer dan vijf miljoen keer ‘verkocht’, zo blijkt uit de recente cijfers van de Franse uitgever. De uitgever geeft echter niet aan of dit aantal verscheepte exemplaren zijn, of daadwerkelijk verkochte games. De sequel, South Park: The Fractured But Whole, zal later dit jaar verschijnen.

Volgens Alain Martinez, chief financial officer bij Ubisoft, was The Stick of Truth een “erg aangename en positieve verrassing. We zijn ervan overtuigd dat we het opnieuw goed gaan doen met South Park.” Daarnaast is het bedrijf meer “op het gemak” bij de aankomende game, nu deze intern wordt ontwikkeld in plaats van bij Obsidian Entertainment.

Yves Guillemot voegde daar nog aan toe dat Matt Stone en Trey Parker, de bedenkers van South Park, erg veel energie stoppen in de game. “Het is zeldzaam dat de bedenkers van een dergelijke serie zo zwaar betrokken zijn bij de ontwikkeling van een gelicenseerde game”, zo zei de CEO van Ubisoft. Dit zou de game alleen maar ten goede komen volgens Guillemot.

Veel details over The Fractured But Whole zijn nog niet bekend. Eerder deze week kwamen we te weten dat de game nog wel op de planning stond voor dit jaar. Verwachting is dat er tijdens de E3 meer bekend wordt gemaakt.