Soundtrack GTA 4 wordt deels vervangen

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Soundtrack GTA 4 wordt deels vervangen

Het is inmiddels bijna tien jaar geleden dat GTA 4 uitkwam voor PlayStation 3 en Xbox 360. De game viert om precies te zijn op 29 april haar tiende verjaardag. Dat is natuurlijk reden voor een feestje, maar nu blijkt dat het ook zorgt voor de nodige problemen. De licenties die Rockstar heeft voor bepaalde nummers uit de soundtrack verlopen namelijk op 26 april.

In een verklaring tegenover US Gamer geeft Rockstar aan de licenties die verlopen niet te zullen verlengen. In plaats daarvan heeft de ontwikkelaar een aantal nieuwe nummers op de rol staan voor GTA 4 om de nummers met verlopen licenties te vervangen. Om welke nummers het precies gaat, is niet duidelijk, maar Rockstar geeft aan zo snel mogelijk meer informatie te verstrekken:

Due to music licensing restrictions, we are required to remove certain songs from the in-game soundtrack of Grand Theft Auto IV and its Episodes, in particular a large portion of the Russian pop station, Vladivostok FM. However we are replacing some of those songs with a new set of songs on that station. We will update our customer support website with new information as soon as it is available.

Eerder gebeurde hetzelfde al met GTA San Andreas. Toen bracht Rockstar een patch uit waarmee de nummers met een verlopen licentie verwijderd werden, zonder dit van tevoren aan spelers te melden. Het lijkt erop dat de ontwikkelaar spelers ditmaal beter op de hoogte wil houden.