Soundtrack FIFA 14 bekendgemaakt door Electronic Arts

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Soundtrack FIFA 14 bekendgemaakt door Electronic Arts

Gisteren onthulde ontwikkelaar Electronic Arts welke artiesten en nummers er te horen zullen zijn op de soundtrack van FIFA 14. Onder andere grote namen zoals Nine Inch Nails en Bloc Party zullen in de game te horen zijn. Daarnaast zullen een keur aan artiesten uit verschillende landen hun opwachting maken.

“Met FIFA 14 zijn we verrukt om rock fans in Spanje kennis te laten maken met rapper Amplify uit zuid-Londen en de engelse blues-folk zanger Jamie N Commons”, aldus Steve Shur. De executive of music en marketing van EA vervolgde; “Amerikaanse fans van Nine Inch Nails of Grouplove zullen kennis maken met de Zweede electro-pop band The Royal Concept. Australische fans van EDM of van Empire of the Sun zullen geintroduceerd worden aan Braziliaanse hiphop via Marcelo D2 en Karol Conka. We bepalen niet alleen het geluid van het aankomende seizoen, we creëren een compleet nieuwe wereld van muzikale ontdekking”.

Ook de Nederlandse muziekindustrie zal vertegenwoordigd worden; rockband De Staat zal te horen zijn in de game met het nummer “Down Town”. Daar naast zullen bekende namen als Vampire Weekend, You Me At Six en Wyclef Jean de revue passeren. FIFA 14 komt uit op 26 september voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een Europese release voor de PlayStation 4 en de Xbox One staat vooralsnog gepland voor later dit jaar