Soundtrack Darkest Dungeon komt naar vinyl

Soundtrack Darkest Dungeon komt naar vinyl

Iedere Darkest Dungeon-speler weet tot welke waanzin de game je kan drijven door de onvermijdelijke hopeloze situaties die de game creëert. Wat is er dan lekkerder dan deze semi-traumatische ervaringen weer naar boven halen met een fijne langspeelplaat?

De soundtrack van Darkest Dungeon is gecomponeerd door Stuart Chatwood en al enige tijd beschikbaar via onder andere Spotify. Voor de echte audiofielen is dat natuurlijk niet goed genoeg, zij willen muziek enkel vanuit de groeven van een langspeelplaat horen. Dat kan dus binnenkort met een dubbel LP van Darkest Dungeon.

De limited edition heeft een donkere hoes, met aan de binnenkant een print van de verschillende personages waar je mee op avontuur gaat in de game. De LP zelf is in rood vinyl geperst, wat een stevig contrast met de duistere hoes vormt.

De Darkest Dungeon LP is zeker niet de eerste langspeelplaat van een gamesoundtrack. Ook de soundtrack van Nuclear Throne en Crypt of the Necrodancer zijn op vinyl uitgebracht en ook de soundtrack van Persona 5 kreeg een uitgave op vinyl. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende populariteit van muziek op langspeelplaten en er zijn natuurlijk genoeg gamers die een goed stukje muziek wel kunnen waarderen.

Je kunt de LP hier per-orderen. De plaat komt begin volgend jaar uit.