SoulCalibur Lost Swords stopt in november

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
SoulCalibur Lost Swords stopt in november

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam Bandai Namco met een free-to-play SoulCalibur game voor de PlayStation 3 met de subtitel Lost Swords. Echter wordt geleidelijk de stekker uit het project getrokken met 30 november als laatste dag.

SoulCalibur Lost Souls kwam in februari vorig jaar op de markt in Japan en in de anderhalf jaar dat de game bestaat is het slechts twee miljoen keer gedownload. Vanaf 30 september begint het afbouwen van de game en zullen er enkele items niet meer te koop zijn, zoals AP Potions en Continue Tickets. Een kleine maand later, op 27 oktober, kan er niets meer gekocht worden in de game en uiteindelijk de laatste dag van november gaat SoulCalibur Lost Swords offline.

In het bovenstaande filmpje geeft Bandai Namco aan dat het zeker nog verder wil met de SoulCalibur-franchise, alleen is er tot op heden nog geen nieuws over een nieuw deel. De laatste SoulCalibur game was SoulCalibur 5 voor de PlayStation 3 en Xbox 360 ongeveer drie jaar geleden. Met de Tokyo Game Show later deze maand is het echter niet uitgesloten dat we meer zullen horen over een eventueel nieuw deel.