Sony zoekt ‘minimaal één nieuw bestuurslid’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony zoekt ‘minimaal één nieuw bestuurslid’

Sony zoekt minimaal één nieuw bestuurslid voor de raad van bestuur meld The New York Post. Dit zou te maken hebben met het willen verjongen- en de geplande bezuinigingen van het bedrijf. Momenteel bestaat de raad uit dertien leden.

In mei van dit jaar stelde Dan Lob van Third Point en een van Sony’s grootste investeerders voor dat Sony het entertainment gedeelte zou afscheiden van het bedrijf. Hier onder vallen onder andere Sony Music Entertainment en Sony Pictures. Topman Kazuo Hirai heeft afgelopen augustus dit voorstel officieel afgeslagen en verzekerde dat het bedrijf transparanter zou zijn met betrekking tot de entertainment tak van Sony. Afgelopen maand werd het management consult bedrijf Bain and Co. Ingehuurd om 100 miljoen dollar aan mogelijke kostenbesparingen te vinden.

Volgens de Post is Loeb geïnteresseerd in een positie bij het bestuur van Sony maar het is tot op heden nog niet duidelijk of het Japanse bedrijf hem deze positie wil aanbieden. Het meest recente financiële bericht voor de videogame afdeling liet een daling zien in de verkoop voor PlayStation 2 en PlayStation Portable. De PlayStation 3 gerelateerde verkoop ging wel omhoog. Het bedrijf meldde ook een verlies van ongeveer 8 miljoen dollar voor kwartaal drie van 2013 en verweet de prijsdaling van de PlayStation Vita en de koersstanden. Dit rapport is echter uitgekomen voor de lancering van de PlayStation 4 in een groot aantal landen.