Sony zal third-party deals blijven maken in 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony zal third-party deals blijven maken in 2016

Sony heeft op het moment bij een aantal uitgevers en ontwikkelaars een paar exclusiviteitsdeals lopen. Volgens het hoofd van PlayStation Europe, Jim Ryan, zal dat in 2016 niet anders zijn. Nieuwe deals zullen gesloten worden, omdat het bedrijf dat belangrijk vindt.

Waar een jaar of tien geleden bijna elke game van een third-partyontwikkelaar multiplatform ging, lijkt het tij de laatste tijd te keren. Zowel Microsoft als Sony hebben in het verleden deals gesloten met ontwikkelaars om bepaalde games (tijdelijk) exclusief voor eigen platform te krijgen, maar Sony is daarmee de afgelopen tijd bijzonder op dreef. Sony deals voor Star Wars Battlefront, Street Fighter V en Call of Duty: Black Ops 3. Als we Ryan moeten geloven zal dat ook in 2016 gebeuren.

“We zullen doorgaan met het ontwikkelen en uitgeven van games die we zelf hebben gemaakt, maar de steun van third-partypartners zal altijd belangrijk voor ons blijven. De dagen dat een platformhouder in een soort van isolement werkt zijn lang en breed voorbij. Het is een vorm van een ecosysteem en relaties die door zal gaan in 2016.”

PlayStation-president Andrew House had al eerder aangegeven dat de deals met third-partyontwikkelaars waren gemaakt, omdat de content uit eigen stal een beetje karig was. Door overeenkomsten te sluiten moesten de gaten worden opgevuld. Dat leek zo het geval te zijn voor 2015, maar voor 2016 heeft Sony een aantal groten namen klaarstaan. Onduidelijk was of deze trend zich voort zou zetten als Sony niet op de steun van andere ontwikkelaars hoefde te leunen.