“Sony werkt niet mee aan cross-play Fallout 76”

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
“Sony werkt niet mee aan cross-play Fallout 76”

Met Fallout 76 stuurt Bethesda de Fallout-serie in een hele nieuwe richting: die van online multiplayer, dus vragen fans direct om cross-play-ondersteuning, maar Todd Howard lijkt te suggereren dat ook nu weer Sony de spelbreker is.

In een interview met de Duitse website Gamestar.de geeft Bethesda’s Todd Howard aan dat ze graag cross-play-ondersteuning zouden doorvoeren in Fallout 76. Sony zou hier echter niet zo meegaand in zijn als dat Howard graag zou zien:

We would love to do that, but right now that’s not possible. Sony isn’t being as helpful as we want them to be.

Het lijkt dus dat Sony weer de spelbreker is in cross-play-ondersteuning voor games. Rocket League-ontwikkelaar Psyonix klaagt al lang over het gebrek aan ondersteuning vanuit Sony. Daarnaast worden Fortnite-accounts die al waren gebruikt op de PlayStation geblokkeerd op de Nintendo Switch-versie van de game, tot veel ophef bij spelers.

Of cross-play nu helemaal niet zal gebeuren bij Fallout 76, of enkel tussen pc en Xbox One, is nog onduidelijk. Fallout 76 staat op de planning voor 14 november, met een release voor pc, Xbox One en PlayStation 4.