Sony verwacht verdere toename verkoop PlayStation 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony verwacht verdere toename verkoop PlayStation 4

Sony verwacht in het fiscale jaar van 2016 nog meer eenheden van de PlayStation 4 te verkopen dan het afgelopen fiscale jaar, waarin het Japanse bedrijf al meer consoles had verkocht dan het had verwacht.

In de huidige strijd voor de nummer één plek voor de bestverkopende console lijkt Sony niet veel moeite te doen: als de cijfers kloppen heeft Sony meer dan 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. Dat zijn er veel meer dan dat er bij de concurrenten Microsoft en Nintendo verkocht zijn, maar Sony verwacht dat het verschil alleen maar groter zal worden.

Het Japanse bedrijf heeft namelijk hun verwachtingen van het huidige fiscale jaar bekendgemaakt. Daarin is te lezen dat Sony dit jaar verwacht 20 miljoen PlayStation 4’s te verkopen. Dat is tweeënhalf miljoen meer exemplaren dan dat ze vorig jaar dachten te verkopen. De toename lijkt geen bluf, aangezien er in het vorige fiscale jaar meer dan 17,7 miljoen exemplaren zijn verkocht, 200.000 meer dan verwacht. Op het moment heeft Sony weinig grote titels klaarstaan voor dit jaar, maar wellicht dat het bedrijf denkt dat de PlayStation VR de extra push kan geven om de 20 miljoen verkochte eenheden te bereiken.