Sony verwacht geen winst te maken bij lancering VR

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony verwacht geen winst te maken bij lancering VR

Het lijkt erop dat Sony niet direct de winstmarges op zal zoeken bij de lancering van de PlayStation VR. In een interview met DigitalSpy geeft SCE Worldwide Studios president Shuhei Yoshida aan dat naar alle waarschijnlijkheid de headset nauwelijks tot geen winst zal maken bij release.

In het interview geeft Yoshida aan dat Sony zich er vooral op lijkt te richten om de VR-headset bij zoveel mogelijk mensen in huis te krijgen:

Meestal heeft onze hardware een prijspunt waarbij we geen geld verdienen, maar de hardware wel bij zoveel mogelijk mensen thuis krijgen zodat we onze content kunnen verkopen. Deze manier van denken gebruiken we ook als we het over de PlayStation VR hebben.

Het lijkt er dus op dat Sony ervoor kiest om nauwelijks winst te maken of zelfs wat verlies te willen draaien bij de lancering van de headset. In september dit jaar wist Andrew House, president bij Sony Computer Entertainment, nog te vertellen dat de headset naar alle waarschijnlijkheid rond dezelfde prijs als een nieuwe console zal liggen. Daaruit kan de conclusie dus worden getrokken dat de prijs van de headset tussen de 300 en 350 euro zal liggen, wat een flinke investering zal vereisen van de meeste klanten.