Sony verhuist terug naar Nederland

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Sony verhuist terug naar Nederland

Vijftien jaar geleden besloot Sony om het hoofdkantoor deels te verhuizen. Een gedeelte belandde in Berlijn en een ander deel ging naar Londen, wat de Europese hoofdzetel werd. Daarvoor lag het Europese hoofdkantoor jarenlang in Badhoevedorp. Nu heeft Sony aangekondigd dat ze de Europese hoofdzetel terug wil verhuizen naar Nederland. 

Met deze beslissing wil de elektronicagigant zich indekken tegen de gevolgen van een harde brexit. De beslissing heeft geen gevolgen voor de werknemers, want er gaan geen banen verloren. Sony Europe heeft een nieuwe BV opgericht in Amsterdam om de Britse ‘limited’ in onder te brengen. Het bedrijf wil op deze manier zeker zijn dat alle activiteiten zonder verstoring verder kunnen gaan. Alle faciliteiten, activiteiten, onderdelen en locaties blijven ongemoeid.

Het hoofdkantoor in Badhoevedorp werd overgenomen door reisorganisatie Corendon en maakte er een hotel van. Sinds 2016 is Sony gevestigd in Hoofddorp. Eerder besloot ook Panasonic om te verhuizen van Engeland naar Nederland.