Sony topman wil een succesvol Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony topman wil een succesvol Nintendo

Shuhei Yoshida verklaarde in een interview met IGN dat hij hoopt op succes bij Nintendo. Volgens de president van Sony Worldwide Studio’s zou succes door Nintendo ook positief uitpakken voor de concurrentie.

In het interview vertelt Yoshida dat Nintendo ‘eigenlijk best leuke familie-vriendelijke video games maakt’ en dat hij zelf twee Wii U consoles in huis heeft staan die hij regelmatig gebruikt samen met zijn jonge dochters. De kracht die Nintendo in huis heeft met het zich richten op de jongere gamer heeft ook een positief effect op bedrijven als Sony, die over het algemeen zich richten op een oudere doelgroep, voegde hij toe.

“Ik denk dat Nintendo en Sony ongeveer in dezelfde groep zitten. Nintendo moet zo succesvol mogelijk zijn om zo veel mogelijk consumenten die graag met een controller spelen binnen te halen, toch? Met pookjes en knoppen. Want wij geloven in dat systeem”, aldus de Japanner. Wat breder gezien over de drie grote console ontwikkelaars verklaarde Yoshida dat ondanks dat de drie bedrijven concurrenten zijn dit niet betekent dat ze elkaar niet uit de brand helpen. “We hebben elkaar nodig denk ik, om een groter plaatje te creëren”.