Sony: ‘The Last Guardian komt er nog steeds aan’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony: ‘The Last Guardian komt er nog steeds aan’

In een gesprek met IGN heeft hoofd van SCE Worldwide Studios Scott Rohde gezegd dat The Last Guardian nog steeds “in the mix” zit. Het is het eerste teken van leven van de mysterieuze titel sinds jaren.

Hoewel Rohde weigerde om een fatsoenlijk antwoord te geven op vragen zoals wie er nog aan de game werkt, wanneer we de game kunnen verwachten of voor welk platform de game zal verschijnen, maar hij wist in ieder geval te zeggen dat de game niet in de prullenbak is beland.

“Ik ga niet zeggen wie er aan werkt, of voor welk platform de game zal verschijnen. Ik zeg wel dat de game er aan komt. We willen geweldige games maken en als we zien dat het publiek zo ontzettend geïnteresseerd is in een bepaalde game, motiveert ons dat om de game af te krijgen. Dat mensen er nog steeds zoveel om geven, is een grote eer. We doen ons best om ervoor te zorgen dat The Last Guardian zo goed mogelijk wordt.”

Veel mensen vreesden het ergste toen The Last Guardian telkens weer op negatieve wijze in het nieuws verscheen. De titel werd door Sony doodgezwegen, belangrijke mensen die aan het project werkten namen ontslag en veel mensen waanden de game van de makers van Ico en Shadow of the Colossus gecancelled. Met dit bericht kunnen de fans weer hopen.