Sony stopt productie van de PSP

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony stopt productie van de PSP

De laatste verscheping van PSP’s voor Japanse winkels zal deze maand plaatsvinden. Daarna zal Sony de voorraden niet meer aanvullen, wat het einde betekent voor de PlayStation Portable, ten tijde van zijn tiende verjaardag.

Sony Computer Entertainment Japan (SCEJ) zal vanaf 3 juni een speciale PSP/PSV transfer campagne organiseren. Een speciale actie geeft extra korting op de aankoop van een Vita wanneer consumenten hun PSP inruilen. De campagne zal ervoor zorgen dat men savefiles of andere data over kan zetten op hun PSV’s. Games die spelers op UMD’s hebben, kunnen digitaal opnieuw op de Vita gekocht worden, zij het met korting.

Sony heeft nog geen aankondigingen gedaan of we dit soort acties ook in het westen kunnen verwachten, maar gezien de populariteit van de handheld in Japan veel groter was (en nog steeds is) dan hier, lijkt het niet realistisch. Het betekent in ieder geval wel dat de dagen van de PSP niet alleen in Japan geteld zijn, maar ook wereldwijd.

De PlayStation Portable (PSP) werd in december 2004 uitgebracht in Japan en was Sony’s eerste handheld en daarmee hun reactie op Nintendo’s altijd populaire Game Boy. Met ongeveer 76 miljoen verkochte exemplaren kan het voor een eerste gooi een succes genoemd worden, zeker gezien de concurrentie (Game Boy Advance/Nintendo DS).