Sony stelt DriveClub uit tot begin 2014

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony stelt DriveClub uit tot begin 2014

DriveClub, Sony’s exclusieve racer voor de PlayStation 4, is uitgesteld naar het voorjaar van 2014. Dit maakte de uitgever vandaag bekend. Eerder vandaag doken er al geruchten rondom het uitstel op.

Volgens de Japanse hardwareontwikkelaar en uitgever heeft de studio achter de game, Evolution Studios, meer tijd nodig om de game af te ronden. Daarom zal de game niet op de geplande 29 november in de winkel liggen, maar ergens aan het begin van 2014. Wanneer dat echter precies zal zijn, is momenteel nog niet bekend.

Ondanks dat de game later zal verschijnen, zal deze nog altijd in twee versies verschijnen: een winkel-versie met alle content, en een gratis versie voor spelers met PlayStation Plus, welke minder wagens en parcoursen zal bevatten. Om PlayStation Plus-gebruikers toch een kleine vergoeding te geven zullen spelers met het abonnement bij de lancering van de console de game Contrast gratis ontvangen.

Met deze aankondiging verliest Sony zijn tweede belangrijke launch-titel in een week tijd. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Ubisoft ervoor heeft gekozen om Watch_Dogs uit te stellen, een game die bij veel gamers hoge verwachtingen heeft.