Sony sluit 2016 af met sterke verkoopcijfers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony sluit 2016 af met sterke verkoopcijfers

Nu de decembermaand en feestdagen voorbij zijn, maakt Sony de balans op van de verkoopcijfers van de PlayStation 4. Deze blijken de algehele verkoopcijfers van de console een flinke boost gegeven te hebben. Ook de games van Sony hebben een goede maand gehad.

Afgelopen feestdagen is de PlayStation 4 maar liefst 6,2 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dit brengt de teller, sinds de release in 2013, op in totaal 53,4 miljoen consoles wereldwijd. Hierbij zijn zowel de oudere als de nieuwere modellen meegenomen. Alhoewel de cijfers al erg overtuigend zijn, moet Sony nog even aan de bak om de verkoopcijfers van de PlayStation 3 te evenaren. Deze werd maar liefst meer dan 80 miljoen keer verkocht.

Ook de games van Sony plukken de vruchten van de feestmaand. Er zijn in de decembermaand maar liefst 50,4 miljoen games verkocht, zowel digitale games als fysieke games. Hiervan zijn 8,7 miljoen exemplaren van Uncharted 4: A Thief’s End, die in mei 2016 zijn weg naar de PlayStation 4 vond. Daarbij moet wel gezegd worden dat onder deze cijfers ook de games vallen die als bundel bij een console zijn verkocht.

Als reactie op de goede verkoopcijfers heeft Sony een statement geplaatst waarin zij aankondigen hun game-imperium nog verder te willen uitbreiden met onder andere de PlayStation VR en de PlayStation 4 Pro. Ook zullen ze de netwerkfuncties verder gaan uitbreiden.