Sony Santa Monica hint naar nieuwe God of War

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony Santa Monica hint naar nieuwe God of War

Los Angeles werd gister getroffen door een flinke aardbeving en dit was voor Sony Santa Monica het uitgelezen moment om een flinke tease de wereld in te slingeren. Door middel van een tweet probeert de studio ons warm te maken voor mogelijk een grootse E3-aankondiging.

“De goden hebben gesproken, misschien zijn ze wel enthousiast voor de E3? #E3 #Earthquake #LA”, viel te lezen op de Twitterpagina van de Amerikaanse ontwikkelaar. Sony Santa Monica is al geruime tijd bezig met een game voor de PS4, wat doet vermoeden dat het gaat om een nieuwe God of War-titel voor de console. Eerder vielen er ontslagen bij de studio, nadat Sony een flinke herstructurering doorvoerde binnen al haar studio’s. Toen kwam het bericht naar buiten dat er een nieuwe IP van Santa Monica was geannuleerd. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat hun nieuwe game er weer eentje gaat worden met Kratos in de hoofdrol.

Naast het ontwikkelen van hun eigen games helpt Santa Monica ook veel kleinere studio’s met hun ontwikkeling voor de PlayStation-platformen. Zo zijn ze momenteel bezig met Ready At Dawn bij het ontwikkelen van The Order 1886. Ook werken ze mee aan Everybody’s Gone to the Rapture, die ontwikkeld wordt door The Chinese Room.