Sony richt aparte divisie op voor PlayStation

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony richt aparte divisie op voor PlayStation

Sony brengt alle PlayStation-zaken onder in een nieuwe divisie van het bedrijf. Sony Computer Entertainment International (SCEI) en Sony Network Entertainment International (SNEI) gaan vanaf 1 april samen onder de naam Sony Interactive Entertainment (SIE). De nieuwe afdeling richt zich op alles wat met PlayStation te maken heeft, maakte Sony bekend.

Andrew House krijgt de leiding over SIE. Dat komt niet als een verrassing. House is als algemeen directeur van SCEI en bestuurslid van SNEI de afgelopen jaren het gezicht van PlayStation geworden. Volgens House worden met het oprichten van SIE de “krachten van PlayStation-hardware, -software, -content en -network gebundeld”.

SIE zal zich bezighouden met het verder ontwikkelen en verbeteren van PlayStation-producten en -diensten. Ook moet de tak ervoor zorgen dat er meer geld wordt verdiend met PlayStation. Zo is de verwachting dat SIE komend fiscaal jaar (dat in april begint) ongeveer 12,5 miljard euro omzet maakt. Dat is zo’n 15 procent meer dan vorig boekjaar. Het hoofdkantoor van SIE komt te staan in San Mateo, Californië, met afdelingen in Londen en Tokio.

SCEI bestaat sinds november 1993. De eerste PlayStation, die door de computerdivisie werd ontwikkeld, kwam in december 1994 op de markt. SNEI bestaat al sinds 2010, toen de activiteiten van PlayStation Network werden ondergebracht in een aparte afdeling. De afdeling houdt zich vooral bezig met internetdienst PlayStation Plus en streamingdienst PlayStation Now.