Sony reageert op Fortnite-controverse

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Sony reageert op Fortnite-controverse

Tijdens de E3-persconferentie van Nintendo kondigde het bedrijf aan dat Fortnite vanaf nu te spelen is op de Switch. De vreugde voor PlayStation-gebruikers was echter van korte duur. Zij konden namelijk niet met hun Epic Games-account inloggen op de game voor de Switch. Omdat niet reageren slecht is voor het imago komt Sony nu met een eerste reactie.

De hele controverse ontstond toen veel PlayStation-gebruikers wouden inloggen met hun Epic Games-account op de Nintendo Switch. Telkens als spelers proberen in te loggen op de Switch kregen ze de boodschap dat hun Fortnite-account niet ondersteund wordt op de Switch. Als PS4-gebruikers toch graag hun geliefkoosde game op de Switch willen spelen, zullen ze een nieuw account moeten maken. Dat betekent echter dat zij van voren af aan moeten beginnen.

Omdat Sony dit niet zomaar voorbij wil laten gaan, kwam het bedrijf onlangs met deze reactie:

“We’re always open to hearing what the PlayStation community is interested in to enhance their gaming experience. Fortnite is already a huge hit with PS4 fans, offering a true free-to-play experience so gamers can jump in and play online. With 79 million PS4s sold around the world and more than 80 million monthly active users on PlayStation Network, we’ve built a huge community of gamers who can play together on Fortnite and all online titles. We also offer Fortnite cross-play support with PC, Mac, iOS, and Android devices, expanding the opportunity for Fortnite fans on PS4 to play with even more gamers on other platforms.”

Het is niet de eerste keer dat Sony cross-play van een bepaalde game tussen verschillende platforms niet ondersteunt. Zo wou het bedrijf dit eerder ook niet doen voor games als Rocket League en Minecraft. Dat terwijl Microsoft en Nintendo dit wel toestaan wel op Xbox One, pc en Nintendo Switch.

Wat vinden jullie van de hele situatie?