Sony: PlayStation 4 maakt al winst

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony: PlayStation 4 maakt al winst

De PlayStation 4 heeft in de eerste maanden na zijn release zeker geen windeieren gelegd voor Sony. Volgens de uitgever is de console nu al winstgevend en zal deze naar alle verwachtingen ook meer opleveren dan de PlayStation 2. Dit claimt de Japanse website AV Watch.

Volgens de website heeft CEO Kaz Hirai de uitspraken gedaan. Volgens Hirai zou de verkoop van een losse console al winstgevend zijn, iets wat vrij uniek is zo vroeg na de lancering van een console. In vorige generaties duurde het veel langer voordat de verhouding tussen kosten en opbrengsten van de hardware op orde was. In oktober maakte Hirai nog bekend dat het bedrijf verlies zou lijden op de consoles, maar doordat bijna iedere gamer er een game en abonnement bij nam, werd dit snel gecompenseerd. Momenteel zou de helft van alle bezitters PlayStation Plus bezitten.

Ondanks de positieve resultaten van de PlayStation en smartphone-divisie leed de uitgever in 2013 wel verlies. De reorganisatie binnen de laptop-divisie van Sony en de hoge kosten die gepaard gingen met de lancering van de PlayStation 4 waren hier volgens Sony de reden voor.