Sony opent China-divisie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony opent China-divisie

Sony Computer Entertainment Japan-Azië heeft een nieuwe afdeling geopend genaamd de ‘China Strategy Department’. Dit kondigde Sony aan op hun officiële website. Dit nieuws wijst mogelijkerwijs op een aanstaande release van de PS4 in China.

De Chinese markt is al jaren gesloten voor officiële game-consoles omdat het volgens de overheid schade zou toebrengen aan de ontwikkeling van jongeren. Sinds kort is het weer mogelijk voor buitenlandse bedrijven om hun hardware in het land te verkopen door middel van een nieuwe wet. Eerder berichtte Microsoft al dat de Chinese markt een ‘zeer interessante’ is.

Sony heeft het al eens eerder geprobeerd in China met de PS2, maar een groot succes werd dat niet. Wegens de restricties opgelegd door de Chinese overheid mocht Sony het apparaat niet marketen als zijnde een game-console. Daarnaast is China nog altijd een land geteisterd door veel piraterij.

De nieuwe divisie van Sony staat onder leiding van Takehito Soeda, die volgens zijn LinkedIn pagina al sinds december aan het roer staat van de nieuwe afdeling. Officiële bevestiging van een lancering in China blijft vooralsnog uit.