Sony ontwikkelt nog wel first-party titels voor PS Vita

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony ontwikkelt nog wel first-party titels voor PS Vita

Hoewel onderdirecteur Masayasu Ito van Sony Computer Entertainment vorige week nog liet weten dat er geen games voor de PlayStation Vita in ontwikkeling zijn bij Sony, ontkracht Jim Ryan die uitspraak vandaag.

Jim Ryan, de Europese baas van PlayStation, laat aan VG247 weten dat er wel degelijk first-party games in ontwikkeling zijn voor Sony’s handheld. Verwacht echter geen vervolg op LittleBigPlanet of een nieuwe Uncharted-game voor de PS Vita, want er wordt geen triple-A-sticker op geplakt. Er wordt door Sony simpelweg met een kleiner budget gewerkt aan games voor de Vita.

“Om te verduidelijken wat er werd gezegd over de Vita, dat ofwel verkeerd geïnterpreteerd werd of fout werd beschreven: ik denk dat er werd gezegd dat we niet langer werken aan triple-A-games voor de Vita. Maar er is first-party Vita-content waaraan wordt gewerkt.”

Sony heeft de Vita dus nog helemaal niet afgeschreven, in tegenstelling tot de indruk die achterbleef na de presentatie tijdens Paris Games Week. Daar werd in anderhalf uur met geen woord gerept over nieuwe games voor de PlayStation Vita.