Sony onthult Project Morpheus, VR-headset voor PS4

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony onthult Project Morpheus, VR-headset voor PS4

Sony heeft afgelopen nacht tijdens de Game Developers Conference haar eigen virtual reality-headset gepresenteerd. Over het project, genaamd Project Morpheus, werd al langer gespeculeerd, maar het is nu officieel bevestigd. De headset, momenteel nog een prototype, zal voorlopig exclusief met de PlayStation 4 werken.

Tijdens een presentatie op de GDC kondigde Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, de headset aan. Tijdens de presentatie werden er verschillende beelden getoond, in eerste instantie over VR-experimenten van Sony uit het verleden. Zo was er een aangepaste versie van God of War te zien, welke vanuit eerste persoon werd gespeeld, maar ook headset prototypes die terug gaan zo ver als 2010. Deze vroege prototypes maakten gebruik van Sony’s eigen hardware door de PlayStation Move te combineren met de videoheadsets die Sony eerder al ontwikkelde.

Na het tonen van deze experimentele fase werd Project Morpheus onthuld. “We geloven dat Morpheus de wereld van PlayStation 4 verder zal verbeteren met een naadloze integratie met de PlayStation Camera en PlayStation Move. We gaan dit prototype verder ontwikkelen en verbeteren door feedback te verzamelen van ontwikkelaars. Daarom hebben we het hier op GDC onthuld,” aldus Yoshida.

Tijdens de GDC zal de headset al te testen zijn voor ontwikkelaars met in totaal zes verschillende demo’s, waaronder EVE: Valkyrie, de ruimtegevechten game van CCP, en een speciale versie van het pas verschenen Thief. Wanneer we de headset in de winkels mogen verwachten is niet duidelijk, maar volgens Sony kunnen we in de komende maanden veel informatie verwachten.