Sony kondigt speciale 500 miljoen limited editie PS4 aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Sony kondigt speciale 500 miljoen limited editie PS4 aan

Het is feest bij Sony en PlayStation. Alle consoles uit het assortiment van 1994 tot nu werden meer dan 500 miljoen keer verkocht. Om dit te vieren brengt Sony een speciale limited edition PlayStation 4 Pro uit.

De Limited Edition van de PlayStation Pro is redelijk speciaal. Zo zal de console verpakt worden in een doorzichtige doos. De PS4 Pro heeft een harde schijf van 2 TB, het dubbele van de reguliere PS4 Pro. Net zoals de doos, is de console aan de zijkanten doorschijnend en heeft een donkerblauwe kleur. Wanneer de console aanstaat zal deze aan de binnenkant verlicht worden met een blauw licht. Hierdoor kunnen spelers de binnenkant van de gekende Pro-versie kunnen aanschouwen.

Naast een PlayStation zitten er in de doos ook een bijhorende DualShock controller, een camera + houder en oortjes. Zij die graag al deze dingen in huis willen halen, kunnen dit vanaf 24 augustus doen voor € 499. Aangezien er maar 50.000 exemplaren gemaakt worden, zien we aan de voorkant een gouden plaatje met een nummer erop. Hieraan kunnen spelers zien welke exemplaar zij hebben.

Net zoals elke speciale editie, is de controller ook apart te kopen voor €64. Om het bedankje helemaal rond te maken, brengt het bedrijf ook de Gold Wireless Headset 500 Million Limited Edition uit. Deze headset is net zoals de console volledig in het donkerblauw en heeft een koperen afwerking. Zij die de Gold Wireless Headset in huis willen halen kunnen dit op 11 oktober doen voor € 89.