Sony kondigt prijsverlaging PlayStation 4 aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony kondigt prijsverlaging PlayStation 4 aan

Sony heeft vandaag aangekondigd dat de PlayStation 4 vanaf vandaag voor €50 minder in de winkels zal liggen. Het betreft het 500GB model dat voortaan voor €350 in de winkels zal liggen.

Dat de PlayStation 4 een prijsverlaging zou krijgen, zat er aan te komen. Niet alleen leek het erop dat Sony dit wilde doen in Amerika en in het Verenigd Koninkrijk, er gingen ook geruchten dat de prijs in Europa niet lang achter zou blijven. Vandaag heeft Sony laten weten dat dit inderdaad het geval is. Het 500GB model van de Sony PlayStation 4 ligt vanaf vandaag voor €50 minder in de schappen. Jim Ryan, de CEO van Sony Computer Entertainment Europe liet het volgende weten:

“Met veel plezier bieden wij in de aanloop naar de feestdagen het PS4-systeem aan tegen de scherpste prijs ooit, om het voor een breder publiek in Europa toegankelijker te maken.”

De PlayStation 4 tuft inmiddels stevig door. De laatste keer dat Sony een tussenstand gaf over de verkoop van de PS4 was op 31 maart, toen we te horen kregen dat er 25 miljoen exemplaren waren verkocht. De PS4 was toen anderhalf jaar verkrijgbaar. Sony hoopt met de prijsverlaging (met name rond de feestdagen) meer mensen over te halen hun console in huis te halen.