Sony komt niet naar de E3 2019

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Sony komt niet naar de E3 2019

Opvallend nieuws vult het wereldwijde web zo vlak voor het weekend. In een statement richting Game Informer laat Sony Interactive Entertainment weten dat het komend jaar niet op de E3 aanwezig zal zijn. Dit breekt een reeks van 24 jaar waarin de Japanse multinational wel present was op de Electronic Entertainment Expo.

Elk jaar beginnen in juni de feestdagen die we de E3 noemen. Ontwikkelaars en uitgevers komen van heinde en verre om ons te voorzien van beelden en andere informatie gericht op aankomende games. Sony is daarin een hele grote en elk jaar hebben we tot nu toe een persconferentie van het bedrijf kunnen bekijken. In een statement liet de grote uitgever echter weten dat het komend jaar het event overslaat.

Sony heeft hier natuurlijk zo zijn eigen redenen voor. De Japanse multinational is op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de community te betrekken bij het bedrijf. Daar gaat Sony extra hard mee aan de slag komend jaar en het hoopt deze nieuwe ideeën dit jaar nog aan ons te kunnen laten zien. Omdat de uitgever zijn eigen weg inslaat, is besloten om niet naar de E3 te komen om nieuwe games te showen. Als laatste vertelt het bedrijf nog dat het niet kan wachten om deze nieuwe weg met ons te delen, maar licht verder geen tipje van de sluier op.

Het is momenteel slechts speculeren over wat Sony allemaal van plan is. Wat denk jij ervan?