Sony kan gebruikersactiviteit op PlayStation Network ‘wellicht opnemen’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony kan gebruikersactiviteit op PlayStation Network ‘wellicht opnemen’

Polygon meld dat Sony de gebruikersovereenkomst heeft geüpdate om uit te leggen dat het bedrijf onder andere toekomstige tekstuele en gesproken content kan opnemen via PlayStation Network. Dit zou Sony doen om rechten van ontwikkelaars en het bedrijf te waarborgen. Het bedrijf verzekerd echter dat het niet alle content kan opnemen en bijhouden.

“Uw gebruik van PSN and onze features kunnen opgenomen en verzameld worden door ons of doorgestuurd worden aan ons door andere gebruikers zoals beschreven in artikel 13.1. Elk stuk informatie dat vergaard wordt op deze manier, bijvoorbeeld je UGM, de content van spraakopnames en tekstuele communicatie (…) en IP-adres kan gebruikt worden door ons of onze zustermaatschappijen, om deze regelgeving en de regelgeving van Sony Entertainment Network, in overeenkomst met de wet, om onze rechten en die van onze gebruikers en aanverwante bedrijven en de persoonlijke veiligheid van onze werknemers en gebruikers te beschermen. Deze informatie kan doorgespeeld worden aan justitie of andere noodzakelijke instanties. Met het instemmen met deze software gebruiksregels geef je expliciet toestemming hiervoor”, aldus de gebruikersovereenkomst.

Het bedrijf voegt hier aan toe dat alle software geregistreerd is en niet verkocht. Dit betekent dat gebruikers enkel de rechten om de software te gebruiken bemachtigen maar niet het eigendom hiervan. Op basis hiervan wordt in het statement ook gemeld dat gedownloade software of gebrande software niet doorverkocht mag worden aan andere gebruikers, tenzij dit met goedkeuring is door Sony.