Sony gaat voor Wii-bezitters

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony gaat voor Wii-bezitters

Sony hoopt de mensen die de vorige generatie kozen voor de Wii over te halen een PS4 in huis te halen. Dit verteld Andrew House, CEO van Sony Computer Entertainment, in gesprek met Eurogamer. Volgens House kiezen veel mensen die voorheen alleen op de Wii speelde nu voor een PS4 of Xbox One.

House zegt ook dat Sony over data beschikt dat aantoont dat vele nieuwe PS4-bezitters in de vorige generatie alleen een Wii in huis hadden. “Een grote uitdaging voor ons is om mensen bij ons te verwelkomen die de vorige generatie alleen een Wii hadden staan. De combinatie van een allround entertainment systeem, samen met de goede software, zorgen ervoor dat onze data al aangeeft dat veel van deze mensen al hebben bijgedragen aan de fantastische verkopen die we het afgelopen jaar hebben gehad.”

Naast het praten over hardware verkopen meldde House ook nog iets over toekomstige software. Zo zouden we, naast The Last of Us: Remastered nog meer PS3-games kunnen zien op de PS4. “Ik weet dat niet alle gamers hier blij mee zijn, maar omdat er zoveel mensen zijn die overstappen van een ander platform en nooit een PS3 hebben gehad, is er een grote kans dat we meerdere PS3-titels gaan zien op de PS4. We zien de vraag vanuit de community en wie zijn wij om daar niks mee te doen”, aldus House.